کمی بعد از ساعت ۳ عصر از تهران به سمت پاده راه افتادیم. از آن روزهای خلوت تهران است و برای همین در ترافیک نمیافتیم. مسیریاب میگوید ساعت ۵:۳۰ میرسیم. هوا ابری است و به محض این که از پارکینگ درمیآییم قطرات باران بر شیشه ماشین میچکد. کم کم باران تند میشود و بعد از نیم ساعتی میشود یک رگبار بهاری. تا از تهران خارج شویم باران میبارد. از باران که بیرون میآییم گرد و خاکی است که همه جا را گرفته است. دشتی بی آب و علف که پوشش گیاهیاش از بین رفته و جای جایش نخالههای ساختمانی ریخته شده، کارخانه ماسه شویی که فکر میکند چند نهال بیجان میتواند تاوان تخریب خاکی که میکند را بدهد. سعی میکنیم ذهنمان را از این فکرهای خورنده نجات بدهیم، که محسن از مراحل تولید پادکست میگوید و سعی میکنیم کمی درباره موسیقی که باید انتخاب کنیم صحبت کنیم. با این صحبتها به پاده میرسیم. ماشین را پارک میکنیم و وسایل را برمیداریم و به سمت نورخونه میرویم.
منیر گشاده رو و با همان ژست همیشگیاش بر در خانه میآید. می گوید باد بوده و برای همین میز را نچیده است. میز منیر همیشه با آن سفره قرمزش گسترده است. با پنج لیوان آب هندوانه خنک در یک سینی رویین به ما خوشامد میگوید. چون وقت تنگ است ترجیح میدهیم آماده سازی وسایل ضبط را هم در همین حین شروع کنیم. و البته منیر هم میز را پر از خوردنی میکند.
من و محسن و منیر تو نورخونه، پس از ضبط
نورخونه و سفرهای که همیشه گسترده است
منیر تقدیسی که همه به منیر میشناسنش، بعد از بازنشستگی تو فکر مهاجرت به روستا می افته. با پیشنهاد کیارش اقتصادی یه خونه توی روستای قلعه بالا، در حاشیه کویر خارتوران و در نزدیکیهای شاهرود رو اجاره و احیا میکنه. اسم این خونه رو میذاره نورخونه. برای سالها نورخونه میشه مامن گردشگرها و حتی گروههای محیط زیستی که به منطقه حفاظت شده و ذخیره گاه زیست کره خارتوران سفر میکنن. ماجرای همیشگی خونههایی که توشون کار میکنی و زحماتت رو باید بذاری برای صاحب خانه و بری، منیر رو ناگزیر به کوچ از قلعه بالا میکنه. بعد از کلی گشت در روستاهای استان سمنان، در روستای پاده در نزدیکی گرمسار، یک خونه قدیمی میخره و مراحل احیاش رو شروع میکنه. نورخونه دوباره چراغش روشن میشه. از ویژگی های نورخونه جزییاتی هست که از هنگام ورود باهاش مواجه میشین و در تمام بخش های خونه وجود داره. البته منیر با مهمون نوازی خاص خودش در پذیرایی و سفره پر رنگ و طعمش تجربه متفاوتی برای مهمان ها رقم میزنه. طعمهایی که هر بار در بداههپزی منیر ایجاد میشن و شما با تنوع غذاها و البته نحوه چیدمانشون روی میز شگفت زده میشین.